Over verkleden en (hedendaagse) prinsessen

Hoewel ik een dochter heb, zijn prinsessen hier nog steeds geen thema, wat kledij betreft dan toch. Want de dvd en cd van Prinsessia werd hier de laatste maanden al grijs gespeeld. 

Mijn dochter is niet echt een typisch meisje meisje. Ze heeft zoiets stoer over haar, ik kan het eigenlijk niet goed benoemen.
Hoewel ik er enorm van hou om jurkjes voor haar te maken, blijven die het merendeel van de tijd gewoon in de kast hangen. Tot er een familie/verjaardagsfeestje is... Dan lukt het meestal wel.

Menig discussie wordt hier 's ochtends gevoerd, over rokjes, jurkjes en broeken! 'Nee, ik wil een broek aandoen', als ik klaarsta met een rok of kleedje!

Ook verkleden is niet echt haar ding. Met carnaval op school ging ze als Mega Mindy (weer een broek dus), maar al bij het vertrekken naar school, sprak ze al over pak uitdoen!

Een dikke week geleden verjaarde haar nichtje Noor en zij vindt verkleden fantastisch! Later op de namiddag had ze Fien dan toch het prinses Elsa kleedje kunnen aanpraten... En tot mijn verbazing vond ze het nog leuk ook, om prinses te zijn! ☺️



Van die gelegenheid nam ik gretig gebruik en overtuigde haar om naar de carnavalstoet te gaan als een Disneyprinses. Zij mocht kiezen. Na een paar 'ik wil ook piraat zijn' (broertje gaat als piraat), werd het dan toch Sneeuwwitje! 

Mama blij en ging aan de slag met restjes uit de stofcollectie hier thuis!!

Het patroon werd een mengeling van de Babette en de Suzanne uit Zelfgemaakte Kleertjes 2. Ik maakte eerder al een Babette en vond het een super patroon.

Ik koos voor de stereotype kleuren blauw, geel en rood, met een twist.
Het werd een hedendaagse versie van de Disneyprinses Sneeuwwitje.

En alles gemaakt met wat ik vond in mijn, nu toch wel redelijk uitgebreide, stoffenvoorraad. (Ik beloofde mijn man de hele maand maart geen stoffen meer te kopen.)
Ik had geen witte stof voor het kraagje, dus gebruikte ik een stoffen servet. (Die worden hier toch niet zo veel gebruikt.)

Ik ben super trots en ongelooflijk tevreden met het resultaat! Benieuwd hoe mijn wildebras ermee gaat zijn...!
Hopelijk wil ze straks eens passen.

Ik wil jullie alvast deze foto's niet onthouden...





*edit*
Vandaag mocht ze haar kleedje aandoen!
Benieuwd of ze wil.

Gelukt!! Goed ingeduffeld tegen de koude...




 





























Om die dikte te creeëren onder de rok, droeg ze een tutu/onderrok die ik bestelde op Petit Tom.




 













En trots dat ze was... Heerlijk!
Geslaagd toch, niet?

Tot later! 

 
Follow Me on Pinterest 






Populaire posts van deze blog

Nieuw patroon van Fibre Mood: Wallys

Blogtour: Veel 💛💛💛 voor Frederique!

Instant crush: Dolores and me!