Jaanu in Wonderland

Ik kocht voor de Summer Vibes van Liesellove in juni 1m van deze stof, met als doel deze verwerken tot een korte jumpsuit (playsuit) voor Fien. 
Maar met de drukke laatste weken op school, is het er niet van gekomen.

Uiteindelijk dacht ik dat de stof misschien een beetje te stijf/stug was voor de playsuit. Dus moest ik op zoek naar een andere bestemming.

Toen ik de eerste Jaanu's zag verschijnen in blogland, bestelde ik op vakantie meteen het patroon. Dat was de jurk voor die stof!

Hoewel ik nu toch al anderhalf jaar naai (en niet weinig ;-) ), vind ik een heel nieuw patroon toch elke keer weer een beetje spannend. Lijkt zo'n beetje op faalangst of mezelf onderschatten of zoiets. Het was ook mijn eerste keer dat ik werkte met een patroon van StraightGrain. 

Ik ging voor een Norah. Simpelweg omdat het kleedje moet dienen als feestkleedje, voor wanneer broer 2 wordt binnen enkele dagen. 
Ik knipte een 3 jaar voor mijn driejarige spring-in't-veld en die zit perfect!

Alles ging goed, tot ik het bovenstuk aan het rokdeel moest zetten. Ik zette de doorstikte voering tegen de goede kant van de rok, zo zit ik nu met een doorstikte halslijn. Dat was niet de bedoeling, maar kom, het valt niet zo hard op.
Dit foutje ontmoedigde me wel even om de jurk af te werken, dus legde ik ze maar aan de kant. 

De volgende dag werkte ik de jurk zonder problemen verder af.
Mama blij, dochter SUPERblij, iedereen blij!














En toen was het genoeg met de foto's... Ze had geen zin meer.

Magnifieka

Follow Me on Pinterest

Populaire posts van deze blog

Nieuw patroon van Fibre Mood: Wallys

Instant crush: Dolores and me!

Blogtour: Veel ๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’› voor Frederique!