Eentje voor de regen...

Toen de winter nog niet in het land was, maar het toch stilaan tijd werd om op zolder te kruipen, om te kijken of de winterjassen nog passen... Toen kwamen Fien en Kas met de vraag of ik opnieuw een winterjas wilde maken voor hen.

Eigenlijk was dat niet helemaal de bedoeling dit jaar. Vorig jaar maakte ik 4 exemplaren en had toen gezegd: nooit meer! 
Maar kan je nu de wens van je kind weerstaan?

Allez hup, op zoek naar stoffen dus...
Ik wilde deze keer jassen die ook tegen de regen kunnen, dus besloot ik om voor softshell te gaan.

Voor Kas maakte ik een tijdje terug al een Lewis jas van Compagnie M in de blauwe variant van de stof die ik voor Fien koos.
Fien koos, wonder boven wonder, voor een roze softshell?!? Hoe dat komt, geen idee, want ze helemaal niet zo roze ingesteld... Mah bon, wat zij wil hé.

De softshell vond ik bij Madeline de stoffenmadam, alsook de blinkende paspel.
De prachtige voering met de meisjes en de ballonnetjes, die scoorde ik bij Cas en Nina*. Het katoentje is van Cotton+Steel. Oorspronkelijk bedoelt om er een Mix and match mee te maken van Mind the whale, maar dat plan liet ik eind augustus (!) varen, wegens uitstelgedrag en we hebben nog tijd... ;-)

En maar goed ook, want de stof is prachtig als voering voor deze überschattige jas.

Het patroon voor deze jas werd de Moiano van StraightGrain. Wat een fantastisch patroon is dat! Ik werd helemaal verliefd. De jas komt zeker nog eens aan bod in de lente dan, want door de softshell moest ik een aantal hele leuke details weglaten, omdat de stof te dik was.

Voor de kap gebruikte ik nog een restje pels, zoals in de winterjassen van vorig jaar. Lekker warm aan de oortjes!
Als tussenvoering streek ik vlieseline H640 op de katoenen patroondelen, zodat de jas weer een beetje warmer werd.
Het werd een nachtwerk-projectje aangezien ik op donderdagochtend het patroon begon te tekenen, met als doel dat Fien hem vrijdag kon aandoen om naar Plopsaland te gaan! 
Dus 's ochtends het tekenen en het knippen en rond 19u 's avonds ben ik beginnen naaien... En ik geloof dat ik om een uur of 1 eindelijk mijn bedje kon inkruipen, na een avondje non-stop doornaaien! 
Helemaal de moeite waard, als ik 's morgens haar snoetje zag! Dolgelukkig met een prachtige roze jas, met schattige meisjes aan de binnenkant! Klaar om te schitteren in Plopsaland! 

Geslaagd project!
Niet?

In deze post zit een link met een *, een zogehete affiliate link. Mocht je de stof aankopen doordat je in de shop kwam via mijn link, dan krijg ik een kleine commissie. De stof wordt niet duurder voor jou, maar mijn stoffenkast is er wel heel blij mee!

Reacties

  1. Wauw. Dat is idd een pareltje. Zo heerlijk warm. Ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, super mooi! Patroontje ligt hier ook al even klaar om er mee aan de slag te gaan... Als ik deze zie, krijg ik er meteen zin in! Echt knap!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een bere-leuke Lena met een foutje!

Finale: Battle of the blogs II... Retro picknick!

Bloom Sweaters x 2