Jessy meets flamingo!

Op het stoffenspektakel in Leuven eerder dit jaar, werd ik op slag verliefd op dit stofje. Ik zou er een top of een jurk van maken. Maar welke?
Het stofje heeft toch een paar maanden in mijn voorraad gelegen, voor ik echt wist welk patroon ik zou gebruiken. Er was te veel keuze: Little Black Dress (LMV), Ginger jurk (LMV), Gig jurk (LMV), Belladone (Deer & Doe),...
Ik kocht maar 1,5m stof, dus dat maakte de keuze iets moeilijker.


Ineens wist ik het! Ik maak er een Jessy jurk uit La Maison Victor van.

Eens aan de slag, zakte de moed mij in de schoenen. Dit was een vreselijke stofje om mee te werken. Het glijdt als gek, niet makkelijk dus bij de plooitjes.
Hierdoor legde ik dit project een tijd aan de kant, eens het voorpand af was... Mijn motivatie was zoek en de zin om verder te doen, daarmee ook.

Tot ik het op mijn 'nog af te werken'-stapel weer tegenkwam en dacht: Komaan, effe doordoen.
Wil ook het toeval dat de dame van deze blog net hetzelfde idee had en het resultaat me wel aanstond. Dit gaf me weer moed en goesting om ook mijn Jessy af te werken!

Maar dan, tijd om te passen en ja... TE GROOT! Ik heb zo'n ongelooflijke angst om iets te maken dat te klein blijkt achteraf, dus ik denk dan altijd, toch maar een maatje groter om zeker te zijn?
Na wat gepruts met de naadwaarde, deed ik er aan beide kanten nog 1 cm af en nu gaat het wel. Alleen de elastiek zit wat los, dus draag ik de jurk met een riem.

Wat denken jullie, want ik twijfel toch nog een beetje...?
Hoe komt het toch dat wanneer ik iets maak voor mezelf, ik toch elke keer niet helemaal overtuigd ben?Magnifieka

Follow Me on Pinterest

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Nieuw patroon van Fibre Mood: Wallys

Een bere-leuke Lena met een foutje!

Finale: Battle of the blogs II... Retro picknick!