Een haat/liefde verhouding met de Cisse...

Toch vreemd, zo'n haat/liefde verhouding...

Ik vind de Cisse echt een toppatroon. Ik maakte eerder al eentje voor Kas en hoewel ik twijfels had terwijl ik bezig was, vond ik het resultaat super!
Daarom volgt er ook zo snel een shortversie.

Maar... Hoewel ik toch al wel wat kledingstukken met zakken maakte, denk maar aan de steekzakje in de jurkjes van Compagnie M (hier, hier en hier) en de broekversie van de Ally jumpsuit uit La Maison Victor en de kleedjes waar ik (speciaal voor Fien) zakken in maakte, ging er nu voor de tweede toch weer iets goed mis bij het maken van de zakken...

Maar bon, het lukte uiteindelijk, of dat dacht ik toch...

Net toen ik vond dat het super goed vooruit ging, zat ik strop. Ik wilde mijn voor- en achterpand aan elkaar zetten, maar ontdekte dat er een groot verschil was in de lengte van de broekspijpen. Bij het uitzoeken van wat er misging, zag ik dat ik (in al mijn enthousiasme van 'het gaat hier goed') de zakken van het voorpand op de onderkant van de short gezet had. Aan de pijpen dus, in plaats van aan de taille! 
Helemaal lostornen dan maar en opnieuw beginnen! *zucht*

Én dan moest ik natuurlijk ook een oplossing zoeken voor de weggeknipte hoeken aan de pijpen nu. 
Daar zette ik een extra stukje van hetzelfde katoenen stofje, dat ik reeds bij de zakken gebruikte. Et voila! Niets aan de hand, hoopte ik dan toch.

Ik kon alles weer gewoon aan elkaar zetten, pijpen afwerken met valse zoom, de tailleband eraan en als laatste de elastiek erin... Oef! Klaar!

Helemaal verliefd ben ik, op dit retro shortje! Wat is het super schattig. En het detail om mijn fouten aan de pijpen te maskeren, vind ik TOP!

De blauwe stof is een gerecycleerde zwangerschapsbroek, van toen ik zwanger was van Kas. Het katoenen stofje kocht ik op het Stoffenspektakel in Leuven, enkele maanden geleden. Ik maakte hiervan ook al een set lakentjes voor op zijn bedje.

Ik wil me op voorhand al excuseren voor de foto overload, maar het is echt te schattig!! *bloos*

Nu wil grote zus natuurlijk ook zo eentje, dus ik weet weer wat doen... Hopelijk kunnen we die zonder tornmesje in elkaar steken.

MagnifiekaFollow Me on Pinterest


Reacties

 1. Haha, dat is zoiets dat ik ook nog zou kunnen tegenkomen, de zakken er aan de onderkant aanzetten. Maar je hebt dat goed opgelost!
  Een heel tof shortje is dat geworden, hij staat er megacute mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, het verkeerd zetten van de zakken maakt het shortje niet alleen uniek maar volledig af!! Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik ook eens *per ongeluk* de zakjes verkeerd ga knippen :) superleuk en origineel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een bere-leuke Lena met een foutje!

Finale: Battle of the blogs II... Retro picknick!

Bloom Sweaters x 2