Fien meets Pim!

Ik kocht het patroon een tijdje terug bij Zonen09, samen met de Ole en de Cisse.

Met het warme weer deze dagen, werd ik toch nieuwsgierig... Het ziet er zo een gemakkelijk shortje uit, die Pim. En ik had nog een stukje van de prachtige Lillestoff met egels over van een vorig project.

Dus ik plakte het patroon, tekende maatje 104 en knipte alle delen uit.

Een dikke week geleden verwende ik mezelf (als een laat verjaardagskadootje) met een overlock, de Lewenstein 700DE. Het inrijgen ging super vlot en ik wilde natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag.
Bij een rokje voor Fien gebruikte ik hem al om de randen te overlocken, maar ik wilde natuurlijk ook testen of ik er effectief ook mee kon naaien.En toen kwam Pim! 
Wat ging dat vlot. Behalve het doorstikken, deed ik voor het eerst alles met de overlock. Heerlijk! Ik geef hem nooit meer af!

Wat ik bij een volgende Pim (en wees maar zeker, die komt er zowieso!) wel ga doen, is de tailleband in één stuk knippen en gewoon dubbelplooien, zoals bij de Cisse en de Jacob. Met de 2 repen lijkt de tailleband niet altijd mooi te zitten.

Fien wachtte ongeduldig tot haar Pim af was, wilde hem meteen aan en natuurlijk ook niet meer uit doen! Heerlijk toch, als dat gebeurt.
Kon ik ook meteen werk maken van de foto's, aangezien broer nog bij oma was.
Ik moet jullie niet meer overtuigen, denk ik! Dit is absoluut een must-have in de zomer garderobe van jullie kleintjes!!
Dus, allemaal aan de PIM!

Magnifieka

Follow Me on Pinterest

Reacties

  1. mooi! Bij belangrijke naden waar druk op komt te staan, ga ik er met de naaimachine nog eens langs voor de stevigheid. Heb al ervaren dat overlockstiksel na een paar keer wassen loskomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Doet er mij aan denken dat ik deze ook es dringend moet maken :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een bere-leuke Lena met een foutje!

Finale: Battle of the blogs II... Retro picknick!

Bloom Sweaters x 2