Elk zijn eigen shortje: de Scarlet


In vorige blogposts kon u zien dat wij wel fan zijn van shorten... Zo maakte ik een Cisse voor de zoon, een Cisse en Pim voor de dochter en deze week nog een Stone voor meneer.
Mijn meneertjes pasten al mooi bij elkaar, dus konden de dametjes niet achterblijven.

Ik had voldoende jeansstof met bloemetjes gekocht bij Pauli, zodat ik er zeker een short voor mij en Fien uitkreeg.
De Cisse van Fien was instant LOVE. Die short is dan ook al zot gewassen. En sinds gisterenavond heb ik mijn eigen exemplaar!

Ik tekende een hele tijd terug (ja, het plan was er al langer, maar er kwam altijd iets anders nog tussen) mijn Scarlet short uit La Maison Victor (editie mei-juni '15) in maat 40. Jaja, je leest het goed, ik durfde een 40 maken. Ik bande de 42 uit mijn hoofd en ging voor een maatje kleiner. (Bij eerdere projecten uit LMV heb ik meermaals ondervonden dat 42 toch echt te groot is, vooral dan met stretchstoffen.)

Ik nam ook de tips op de Facebookpagina 'Creaties uit La Maison Victor' ten harte en verlengde patroondeel tailleband F met 4,5cm. Die pagina is zo handig, een perfecte hulplijn.
Voor aan de zakken maakte ik mijn eigen paspel van biaislint met een kantje. Dat leek me wel een heel leuk detail. 
Om niet met te zware/dikke zakken te zitten, knipte ik het patroondeel van de zak in twee en gebruikte voor de voering een bijpassende effe groen katoenje.

Dankzij de pasgemaakte Stone short, ging de gulp voor mijn short vanzelf. Moet wel zeggen dat de uitleg bij de Stone short duidelijker en uitgebreider is dan bij de Scarlet.

Eigenlijk zat de hele short in 'no time' in elkaar.
Ik koos zorgvuldig een paar opvallende knoopjes om het geheel dat beetje extra te geven!
Et voila!! Perfect!!

Zo passen moeder en dochter ook helemaal bij elkaar!

Patroon: Scarlet short - La Maison Victor (editie mei-juni '15)
Stof: jeans met bloemen - Pauli LeuvenOmdat de aan-foto niet helemaal scherp was (ja meneer Magnifieka heeft niet echt een vaste hand...) heb ik hem een beetje bewerkt. Deze dient eigenlijk alleen maar om de perfecte pasvorm te laten zien.

Magnifieka

Follow Me on Pinterest

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een bere-leuke Lena met een foutje!

Finale: Battle of the blogs II... Retro picknick!

Bloom Sweaters x 2